Kétmilliárd forintot pumpál a birkózó EB-be az állam, ezen is egy NER-es üzletember cége kaszált

Megosztás

Már a látszatra sem figyelnek évek óta, de az április eleji óriási választási győzelem óta senkinek egy szava sem lehet, hiszen ezt akarja a nép.

Balásy Gyula két vállalkozásánál landolt a pénz nagy része.

Közel bruttó 2 milliárd forint közpénzt adott az állam a birkózó Eb-re – derült ki az Átlátszó cikkéből. A lap sokáig kutatta, hogy mennyivel támogatták az Eb-t, aztán kiderült, hogy rossz helyen keresik, mert a pénz nem a Németh Szilárd által elnökölt Magyar Birkózók Szövetségénél (MBSZ) landolt, hanem a Nemzeti Sportügynökségnél (NSÜ).

Az NSÜ-től megtudták, hogy a sporteseményre kapott bruttó 1 947 192 430 forintból, mintegy bruttó 1,88 milliárdot rendezvényszervezésre és kommunikációra költötték el. A cikk szerint a munkával a Moonlight Event Szolgáltató Rendezvényszervező Kft.-t és a Visual Europe Zrt.-t bízták meg. Mindkét cég mögött Balásy Gyula (képünkön) áll. A NER-es üzletember kommunikációs cégei hosszú évek óta az állam kizárólagos partnerei, ők gyártják például a kormányzati „kék plakátokat”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek