Ismét megrendezik ősszel a Kutatók éjszakáját

Megosztás

Idén újra számos helyszínen, köztük Miskolcon is élvezhetjük a Kutatók éjszakáját. Több mint kétezer program várja több száz helyszínen a tudomány iránt érdeklődőket.

MI IS AZ A KUTATÓK ÉJSZAKÁJA?

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Az eseményre szeptember 30-án és október elsején kerül sor.

Magyarországon idén is több száz intézmény csatlakozik az eseményhez – közölték a szervezők. A részletes program szeptember elejétől lesz elérhető a Kutatók éjszakája honlapján, valamint a rendezvény Facebook-oldalán, amelyeken addig is érdekes hírek olvashatók a tudomány világából.

Az elmúlt két évben a szervezők dolgát megnehezítette a járvány és az a tény, hogy tavaly egyetlen magyarországi pályázónak sem sikerült elnyernie az uniós támogatást a rendezvény lebonyolítására. Saját forrásokkal és alapítványi segítséggel azonban mindkét évben sikerült áthidalni a problémákat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek