Miskolcon jártak a csíksomlyói zarándokok

Megosztás

Negyven napos zarándokútjuk egyik állomásaként Miskolcot is meglátogatták. A rövid pihenő után a végső cél a csíksomlyói búcsú.

Budapestről, gyalog indult el Mária útra az a zarándokcsapat, amelynek nyolc tagja ma a miskolci városházára látogatott – írja a Minap. Egy régi hagyományról van szó, amely az eltelt két évben a koronavírus-világjárvány miatt megszakadt, azonban most folytatódik.

Fotó: Minap

A 40 kilométeres túra során több települést meglátogatnak, ahol megpihennek, illetve imakéréseket gyűjtenek, amelyeket magukkal visznek Csíksomlyóra. Arra is kitértek, hogy amennyiben túl személyes lenne a kérés, elmondhatják azt a velük utazó kiskeresztnek, amelyet ugyancsak magukkal visznek Erdélybe, ahol majd elégetnek.

A miskolci Városházán Veres Pál polgármester fogadta őket. Köszöntőjében elmondta, úgy gondolja, hogy világnézettől, vallási irányzattól függetlenül minden magyar embernek el kell egyszer jutnia a csíksomlyói búcsúba.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek