A Fidesz-kormány remekül megmagyarázta, miért nagyszerű nekünk, ha magas az infláció

Megosztás

Eddig azért küzdöttünk, hogy minél alacsonyabb legyen a pénzromlás üteme Magyarországon. Most, hogy annyira elszállt, hogy már kétszámjegyű lett Orbánék politikájának és a világválságnak köszönhetően, muszáj volt kitalálni valamit, hogy ezt is győzelemként tüntethessék fel. Íme, megtudhatjuk, miért is olyan jó a magyaroknak, ha magas az infláció.

Csuda jól fognak idén is élni a magyarok – ez derül ki a Pénzügyminisztérium által az Európai Bizottságnak megküldött Konvergencia Programból. Csak néhány példa az Orbán-kormány optimizmusára:

A kormány intézkedései mellett a magas foglalkoztatás és a kétszámjegyű átlagos béremelkedés is biztosítja a reáljövedelmek és ezáltal a fogyasztás növekedését – a megemelkedett infláció ellenére is. Mindezek következtében a fogyasztás dinamikus bővülése továbbra is érdemben járul hozzá a magyar gazdaság teljesítményének emelkedéséhez.

Tehát az elképesztő infláció ellenére dinamikusan fog bővülni a lakosság fogyasztása. Lássuk a következőt:

2022-ben ismét kétszámjegyű bérnövekedés valósulhat meg, melyet az év eleji kedvező konjunktúra, a bérminimumok emelésének
tovagyűrűződő hatása, a feszes munkaerőpiaci és a magasabb inflációs környezet, illetve a közszféra bérfejlesztései is ösztönöznek. Összességében 2022-ben is az infláció mértékénél magasabb átlagbéremelkedés valószínűsíthető, így idén is, valamint a
következő években is folytatódhat a keresetek reálértékének emelkedése

Tehát azért jó a magasabb inflációs környezet, mert az bérnövekedést ösztönöz. Úgy kalkulálnak, hogy az áremelkedés üteme a magas energiaárak bázisba épülésével 2023-ban csökkenhet érdemben. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek