Miskolcon ősszel ismét folytatódik a szociális tűzifaosztás

Megosztás

A város a zöldterületek gondozása során folyamatosan begyűjti a fűtőanyagként felhasználható gallyakat, fatörzseket. Ezek pedig novembertől szociális alapon újra kiosztásra kerülnek Miskolcon.

Novemberre feltöltődnek a Városgazda tárolói a szociális tűzifaként kiosztható faanyaggal, a társaság munkatársai a város zöldterületeinek gondozása során minden nap gyűjtik a hasznosítható gallyakat, fatörzseket – közölte a Minap.hu megkeresésére Fodor Zoltán. 

Az önkormányzat Egészségügyi Szociális és Környezet-egészségügyi Bizottságának elnöke emlékeztetett arra, a város novembertől áprilisig folyamatosan ellátta tűzifával a rászoruló családokat. Ennek köszönhetően mintegy ötezer embernek segítettek átvészelni a téli hideg időszakot: fél év alatt mintegy kétezer köbméter fa melegítette a város rászorulóinak otthonát. 

A jelentkezők szociális rászorultságát pedig mindvégig a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai ellenőrizték.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek