Donáth Anna: Orbán Viktor ezerszer hatékonyabban politizál, mint bármelyikünk, és ez szomorú

Megosztás

A megmaradó hatpárti összefogásról, a kampány hibáiról és a miniszterelnökről beszélt a Momentum vezetője.

Amíg ez a választási törvény van, nem tud mást tenni az ellenzék: a hat pártnak továbbra is együtt kell működnie – mondta Donáth Anna, a Momentum elnöke a Magyar Hangnak adott interjúban, amit a Telex szemlézett. Április 3-a tanulsága ugyanakkor szerinte az volt, hogy önmagában a hat párt összeadása nem több, hanem kevesebb szavazót hoz.

„A legfontosabb, hogy mindenki a saját politikai közösségén belül szembenézzen a történtekkel, és rázza fel a szimpatizánsait, mert elképesztő apátia van” – fogalmazott Donáth, hozzátéve: „Egyik párt sem képes arra, hogy négy éven belül olyan erősen legyen jelen önállóan, ahogyan arra szükség lenne.”

Donáth szerint beleestek abba a hibába, hogy azt kommunikálták, hogy a választás arról fog szólni, hogy Orbán Viktor maradjon-e vagy sem: „Ez önbecsapás volt, mert az embereket nem az ő személye érdekli, hanem a megélhetési problémáik. Ahogy a céltalan orbánozásnak, úgy a radikális politikai akcióknak sincs értelmük tartalom nélkül.”

A Momentum elnöke Orbán Viktorról nyilatkozva elismerte, hogy a miniszterelnök „kitartása megkérdőjelezhetetlen, folyamatosan képes tanulni, és elképesztően gyorsan tud reagálni az aktuális változásokra”.

Bár a Momentum EP-képviselője fundamentálisan nem ért egyet azzal, ahogyan Orbán Viktor gondolkodik, „de tény, hogy ezerszer hatékonyabban politizál, mint bármelyikünk. És ez szomorú, mert generációk fogják nyögni a rendszere következményeit.”

Forrás: Magyar Hang, Telex

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek