Az egészség nem lehet idő kérdése – egy fitnesszversenyző útja

Megosztás

Egy autóbaleset változtatta meg a gondolkodását Sándor Anitának, aki azóta előbb szakedzői képesítést szerzett, majd pedig fitnesszversenyeken mérette meg magát, nem is eredménytelenül

„Gyakran hallani kifogásként, ha sportolásról van szó, hogy nincs rá időm. Korábban én is ezzel mentegetőztem saját magam előtt” – kezdi beszámolóját Sándor Anita. „Könnyebb otthon a kényelembe beleragadni, élni a megszokott menetrend szerint és a komfortzónán belül maradni, még akkor is, ha ez nem teszi teljessé az életed.”

„2019-ben egy autóbaleset után jött az elhatározás, hogy ha vannak céljaim, álmaim, akkor itt csak a most vagy soha létezik! Nagyon érdeklődtem a sport, egészséges életmód után, ami nem csak egy röpke fellángolásként jelent meg az életemben, hanem egy örök életre szól. Elvégeztem a debreceni EFI-nél testépítés- és fitnesszszakedző iskolát és elkezdtem kamatoztatni az ott tanultakat. Megszabadultam 10 kilótól és 2021-ben megnyitottuk a sajószentpéteri Fitt-Lesz stúdiót, ami mára a város egyik igen közkedvelt és színvonalas stúdiójává nőtte ki magát.”

Ezzel azonban még nem ért az út végére: „A rendszeres edzések és az egészséges táplálkozás meghozta eredményét, ezért elkezdett foglalkoztatni a gondolat a versenyzés iránt. 43 évesen, két gyermek és két munkahely mellett mégis csak sikerült időt fordítanom még a saját felkészülésemre is.”

„Múlt évben rengeteg jelentkezőből bejutottam a Biotech Usa által indított Fittest Mom első tíz legfittebb anyukája közé, ahonnan a közönségdíjat sikerült elhoznom, majd a Just Clear által hirdetett fitnesszversenyen a fitt és beauty kategóriában is elindultam. 2022-ben már leigazoltam a Justclear Online Team Sportegyesülethez, és már egy óriásit lépve előre elindultam az IFBB magyar bajnokságon, ahonnan masters bikini fitness kategóriában arany minősítést kaptam és ezen felül még 2 bronzéremmel térhettem haza.”

A közeljövő is izgalmasnak ígérkezik Sándor Anita számára: „Itt még nem állok meg, a következő versenyem május 28-án a Fitness CUP és június 4-én a Papp László Sportarénában megrendezendő IFBB Diamond Cup versenye lesz. Szóval arra van időd, amire teremtesz! Nem számít, hány éves vagy, csak kezdd el és soha ne add fel!” – zárta gondolatait.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek