Sajnos továbbra sem ért még véget a SICTA Kft-ügy, további perek zajlanak

Megosztás

Az elképesztő bűz okozásáért kiszabott 150.000 Ft-os bírságot túlzónak találják, de egyéb ügyek is folyamatban vannak a Kft-vel kapcsolatban.

A fejleményekről a Zöld Arnótért Egyesült számolt be a Facebookon.

“A héten két bírósági ítélet érkezett meg a tavalyi évben indított keresetek közül. Ez esetben a SICTA Kft. volt a felperes: egyik esetben kifogásolta, hogy bűz okozása miatt 150 000 Ft-os bírságot kapott. Azt próbálta bizonyítani, hogy a hatóság szakszerűtlenül járt el, és a kivetett bírság aránytalanul magas.

A másik eljárásban a hatóság intézkedéseit támadták, amik szerintük túlságosan szigorúak és aránytalanok voltak, indokolatlanul különböztette meg őket más ipari szereplőktől. A Zöld Arnótért Egyesület és az Arnóti Önkormányzat a hatóság (alperes) oldalán szállt be a perbe. Mindkét per esetében a bíróság elutasította a keresetet, és megerősítette a hatóság határozatait, azok érvényben maradtak. Az ügyeknek nagy gyakorlati jelentősége nincs, tekintettel arra, hogy tavaly decemberben felhagyott a vállalat az alumínium-olvasztás és öntés tevékenységével.

A bírság összege elenyésző, az intézkedések jelentőségüket vesztették. Így a döntés inkább csak szimbolikus. Sajnos ezzel még nem zárult le a SICTA Kft. története, mert további két per van folyamatban, amik várhatóan május és június hónapokra tervezett tárgyalásokon kerülnek lezárásra.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek