Orbánék befogadták, hazájában viszont hét év börtönre ítélték sikkasztás miatt az egykori macedón vezetőt

Megosztás

A vád szerint a volt északmacedón miniszterelnök pártja pénzéből sikkasztott el 1,3 millió eurót, amiből telkeket vásárolt. Hallottunk már hasonlót európai ország történetében? Igen, csak a közpénzbe nyúltak bele (különböző ügyes módszerekkel) és ezek ellenére többedszerre is kétharmaddal győznek a választásokon.

Sikkasztásért hét év börtönbüntetésre ítélte egy szkopjei bíróság Nikola Gruevszki volt északmacedón miniszterelnököt, aki jelenleg Magyarországon politikai menedékjogot élvez. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, a vádlottaknak joguk van fellebbezni, írja a Balkan Insight.

A politikust hazájában már korábban is börtönbüntetésre ítélték korrupciós bűncselekmények miatt, most egy újabb ügyben született ítélet. Gruevszkit azzal vádolták, hogy 1,3 millió eurót sikkasztott az általa vezetett kormánypárthoz (VMRO DPMNE) érkezett adományokból. A pénzt 2012 októberétől 2013 szeptemberéig egy Belize-ben bejegyzett offshore cég segítségével vonzó építési telkek megvásárlására fordította Szkopjéban és Krusevóban. A politikus távollétében kimondott ítéletben a börtönbüntetés mellett 3200 eurós pénzbüntetést is kiszabtak.

Gruevszki azóta céget alapított Magyarországon, Szijjártó Péter a külügyminisztériumi pedig irodájában fogadja, hogy a Nyugat-Balkánnal kapcsolatos ügyekről beszélgessenek. A politikus többek között az Egyesült Államok területére sem léphet be. Remek emberek érkeztek Magyarországra a Fidesz hathatós közreműködésével. (Telex.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek