Rejtélyesen hirtelen gyilkolják meg családjukat és önmagukat is az orosz gázipar vezérei

Megosztás

Mindkét esetben úgy tűnik, családirtás és öngyilkosság történt, de rendkívül furcsa, hogy az orosz gázipar fejesei a semmiből hirtelen pont egyszerre kattanjanak be és végezzenek családjukkal és saját magukkal is. Olyanok is, akik nemrég még a rubelben történő elszámolást szorgalmazták és dolgozták ki.

Kedden egy orosz fiatalember megkérte egy Katalóniában lévő barátját, hogy nézzen már rá az édesanyjára, mert nem tud kapcsolatba lépni vele. A fiatalember szülei és a tizenéves húga a család Lloret de Mar-i nyaralójába utaztak húsvétolni, egyébként pedig Franciaországban éltek. A családfő, Szergej Protoszenyja egykor a Novatek nevű orosz gázipari vállalat második embere volt, a vagyonát tíz éve is már 400 millió euróra (mai áron 150 milliárd forintra) becsülték.

A barát elment a család nyaralójához, és a kertésszel kinyittatta a kaput. Amint meglátták, hogy mi van bent, sokkos állapotban rohantak a rendőrségre.

A ház ágyaiban holtan találták az anyát és a lányát, mindkettejük testét vágott és szúrt sebek borították. Az apára a kertben bukkantak rá, szintén holtan, felakasztva. Mellette egy balta és egy kés hevert, rajtuk a meggyilkolt nők vére száradt.

A spanyol rendőrség feltételezése szerint az apa végzett a családtagjaival, és utána magával.

Hétfőn a Gazprombank egykori alelnökének a sofőrje arról értesítette Vlagyiszlav Avajev idősebb lányát, hogy nem tud kapcsolatba lépni a főnökével. A 26 éves nő sem érte el Avajevet, ezért elment az apja moszkvai lakására, ahol a családjával élt.

A nő a lakásban holtan találta 13 éves húgát, az apját és az apja feleségét. Mindannyian lőtt sebekkel hevertek, és a gyilkos fegyver is ott volt Avajev közelében. A lakás belülről volt zárva, úgyhogy a moszkvai ügyészség feltételezése szerint Avajev kivégezte a családját, és utána megölte magát.

Avajev tagja volt a szakértői csapatnak, amely az arról szóló rendeletet írta, hogy hogyan kell a Gazprommal rubelben elszámolnia az EU-s vevőknek.

A két család tragédiája nagyon gyanús. Mekkora lehet az esélye annak, hogy két, a gáziparban fontos vezető egyszerre őrüljön meg és végezzen a családjával, majd önmagával? Az orosz titkosszolgálat rendszeresen gyilkol meg embereket, és előfordul, hogy öngyilkosságnak állítják be az eseteket. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek