Az ellenzéki szavazók háromnegyede szerint Gyurcsány nélkül könnyebb lenne a kormányváltás

Megosztás

Az újabb súlyos választási vereség felelőseiről készült kutatás: a leggyakrabban Márki-Zay és Gyurcsány neve került elő.

Több esély lenne a kormányváltásra, ha Gyurcsány Ferenc visszavonulna a politikától az ellenzékiek háromnegyede szerint – ez derül ki az Iránytű Intézet friss közvélemény-kutatásából, amelyet a 24.hu közölt.

A felmérésben, amikor a válaszadóknak az ellenzéki vereség személyi felelőseit kellett megnevezni, 26 százalék nyilatkozott úgy, hogy mindenkit egyformán terhel a felelősség. A leggyakrabban (20, illetve 19 százaléknál) Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc neve jött elő, Jakab Pétert viszont csupán a válaszadók három százaléka mondta felelősnek.

Gyurcsány Ferenc visszavonulásával kapcsolatban úgy fest, konszenzus van az ellenzéki szavazók között: a Demokratikus Koalíció szavazóit leszámítva minden ellenzéki párt szimpatizánsai egyetértettek abban, hogy a volt miniszterelnök nélkül könnyebb lenne kormányt váltani. Sőt, még a DK szavazóinak 42 százaléka is úgy vélekedik, hogy Gyurcsány visszavonulásával nagyobb volna az esély a kormányváltásra.

Márki-Zay Péter visszavonulásával kapcsolatban már megosztottabb az ellenzéki tábor: 49 százalék szerint Márki-Zay visszavonulása a politikától javítaná az ellenzék esélyeit, 46 százalék szerint azonban nem.

Forrás: 24.hu via HVG.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek