A bíróság is kimondta, hogy folytatólagosan hazudott a kormányközeli Ripost egy ellenzéki politikusról

Megosztás

A kérdéses esetek már több, mint négy évvel ezelőtt, még az előző választási ciklusban történtek, a bíróság pedig kártérítésre és helyreigazításra kötelezte a Fidesz támadógépezetének fontos láncszemének számító Ripostot. Ennyi történik, ha valakiről szemenszedett hazugságokat jelentetnek meg hosszú heteken keresztül.

Majdnem az összes pontban helyt adott a bíróság Juhász Péter keresetének, amiben az egykori politikus beperelte az – Orbán Viktor által minden más KESMA-termékhez hasonlóan később nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített – Ripost bulvárlapot, miután az újság visszatérően arról írt, hogy Juhász bántalmazza, fizikai szabadságától megfosztja és kábító hatású anyagokkal terrorizálja gyermekei édesanyját.

Az egyetlen kérés, aminek nem adott helyt a bíróság, a cikkek törlése volt, de ezen túl nyilvános elégtételt és 3 millió forint sérelemdíj megfizetését kérte az alperestől az ítélet, miután megállapította az összes közölt tartalom valótlanságát. Ezt Tóth Balázs, a Helsinki Bizottság jogásza, Juhász ügyvédje mondta el a 444-nek azután, hogy Juhász erről posztolt kedden Facebook-oldalán.

Juhász még 2018-as, a választási kampányban terjesztett cikkek miatt fordult a bírósághoz.

Az év február 10-én a Ripost – és honlapja – „A verés és a terror elől menekült el Juhász Péter felesége a három gyerekkel” és „Juhász Péter ismét rátámadt gyermekei megvert édesanyjára” címekkel írt cikkeket arról, hogy a politikus bántalmazza gyermekei édesanyját, elkábította és bezárta őt, begyógyszerezte, és többször rátámadt, volt hogy bezárta a lakásba.

A következő napokban majd hetekben – egészen a választásokig – ezen állítások közül többet megismételtek, és arról is írtak, hogy Juhász verte, érzelmileg zsarolta, fenyegette, elnyomás alatt tartotta gyermekei anyját, akit megpróbált elrabolni is. Egy márciusban írásban azt is állították, hogy Juhászt élettársa bántalmazás miatt beperelte. Minden kitalált hazugság volt, ehhez képest egész könnyedén megúszta a Ripost. (444.hu)

Juhász nem az első perét nyeri a Ripost ellen

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Related posts