Fontos változás jön a Facebookon és az Instagramon

Megosztás

A Facebook és az Instagram, illetve a szolgáltatásokat összefogó Meta működését is figyelő testület, egy fontos változtatásra tett javaslatot: azt kérték, hogy a nyilvános elérhető lakcímeket ne lehessen többé más felhasználók meg-, illetve továbbosztani a két felületen – írja a HVG.

Az Oversight Board az úgynevezett doxxing jelenség miatt tartotta szükségesnek meghozni javaslatát. A doxxing alatt azt értjük, amikor valaki zaklatás vagy más, rosszindulatú céllal teszi közzé egy másik ember személyes adatait – így például a lakcímét.

Az igazgatótanács – melynek tagjai közt egy magyar is ül – azt is szükségesnek tartotta, hogy a változást még idén léptesse életbe a Meta. Mark Zuckerberg birodalma azonban szokás szerint most sem kapkodja el a dolgot, ugyanis a módosítás csak az év vége felé lép majd életbe, ráadásul egy jelentős kiskapuval: a felhasználó később is posztolhatja majd magánlakcímét, azzal a különbséggel, hogy egy ismerős/barát ezt nem tudja majd megosztani a saját hírfolyamán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek