Rakjunk rendet az előszobában is!

Megosztás

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy az előszobával foglalkozunk, pedig ennek is sorra kell kerülnie, mikor számba vesszük pl. egy tavaszi nagytakarítás során az egyes helyiségeket. Az előszoba az a helyiség, ahová először belépünk, így ezért fokozottabban fontos, hogy mit látunk itt, és mit lát az a vendég, családtag, aki ide belép.

A rendezettség itt kezdődik

Sokszor az előszoba az, ahová kintről belépve, a család főleg fiatalabb tagjai lehányják a holmijaikat, iskolatáskákat, tornacuccot. Ha valaki egyedül lakik egy lakásban, még akkor is kell ügyelnie a rendre és tisztaságra, hát még, ha ez egy többgyerekes család előszobája. A rendrakást itt kell megkezdeni, és először is a káoszban rendet rakni, helyet találni minden, az előszobában felhalmozódott holminak.

Mégis milyen tárgyakat találhatunk egy előszobában? Főleg a téli hónapokban gyűlik össze sok kabát, sál, sapka, kesztyű, ezeket jó lenne egy helyen tárolni, lehetőleg zárt szekrényben, ugyanígy a cipőket is, megkímélve azokat a különböző szennyeződésektől.

Van az úgy, hogy a télen vagy nyáron használatos sportszereknek is az előszoba lett a gyűjtőhelye. Ezeket szezonálisan érdemes a garázsba, lehetőség szerint az udvarra vagy balkonra vagy valamilyen tárolóhelyiségbe, tárolószekrénybe elpakolni.

A Bonus Shop előszobabútorok kínálatában biztosan találsz a lakásba illő és ízlésednek megfelelő darabokat.

Mire van szükség egy előszobában?

Napjaink nagyon divatos és praktikus bútordarabja az előszobafal, amely tartalmaz fogasokat, tükröt, polcot, akár kisszekrényt is, mindezt egyben. Nagyon fontos, hogy az előszobában legyen egy cipősszekrény, igazodva a háztartásban fellelhető lábak mennyiségéhez és méretükhöz. Hiszen nincs annál kényelmetlenebb, mint amikor nem fér el egy 47-es bakancs, főleg, ha az egy vendégé. A cipősszekrény mellett tárolhatunk vendégpapucsokat is.

Ahogy minden helyiségben, a tárolószekrényeknek kitüntetett szerepük van az előszobában is. Sok lakásban nem megoldott a ruhák tárolása, így az előszobában helyeznek el gardrób- vagy beépített szekrényeket.

A bútorok mellett ne felejtkezzünk el a növényekről sem, feltéve, ha van ablak. Ha valakinek nagyobb az előszobája, elhelyezhet itt egy hokedlit vagy akár egy kétszemélyes kanapét is, ahol kényelmesen lehet átöltözni.

Selejtezzünk az előszobában is!

Fontos megemlíteni, hogy a rendrakás ne kizárólag abból álljon, hogy egyik helyről átpakolunk egy másik helyre. Időről időre biztosan felgyülemlik olyan használati tárgy, cipő vagy ruhadarab, amelyet már nem használunk, szortírozzuk ezeket.

Ne felejtsük a mondást, hogy amit már több mint két éve nem használunk, és ez főleg ruhaneműkre igaz, attól ne féljünk megválni, nyugodtan ajándékozzuk el. Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat egy szellősebb és rendberakott előszobában. Vannak olyan holmik, amelyek már semmire sem jók, kacatok, lomok. Ha nem tudjuk őket újrahasznosítani, és a sima szemeteskukába nem dobhatók, vigyük el ezeket hulladékudvarokba.

Kapcsolódó cikkek