Bosszúból ütlegelni kezdte volt barátnője új párját, csak baltával lehetett megfékezni

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy 56 éves férfi ellen súlyos testi sértés és magánlaksértés miatt emelt vádat. A férfi 2020 december elején ittas állapotban párkapcsolatának megszakadása miatt bosszút akart állni, ezért elment volt élettársa új párjához, akit – amikor ajtót nyitott neki – azonnal ütlegelni kezdett. A sértett először egy fokossal védekezett, majd végül a vádlottat csak egy baltával fejen ütve tudta megfékezni.

A vádirat szerint a vádlott 2020-ban hónapokig párkapcsolatban élt egy nővel, azonban novemberben a nő szakított vele. Ezért többször kereste, megpróbálta meggyőzni, hogy kezdjék újra az együttélésüket, de a nő ezt elutasította és már egy másik férfival kezdett viszonyt.

A vádlott nem tudta feldolgozni, hogy elhagyták, ezért 2020 december elején az esti órákban erősen ittas állapotban megjelent a volt élettársa új párjának sajószentpéteri lakásánál. Amikor a férfi ajtót nyitott neki, azonnal rátámadt és megütötte. Az ütés olyan erejű volt, hogy a sértett megszédült és behátrált a lakásba. Ezután védekezésként a ruhafogasról levett egy fokost, és annak nyelével fejbe vágta a vádlottat. A dulakodás során kikerültek az udvarra, ahol a sértett többször felszólította a vádlottat, hogy hagyja el az ingatlant.

A bosszúvágytól fűtött vádlott azonban újból megütötte a sértettet, aki ekkor eldobta a fokost és felvett egy baltát. A vádlott ezt látva sem hátrált meg, hanem tovább támadta a sértettet, aki a baltával fejbe ütötte a vádlottat, csak így tudta megfékezni.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló nyakcsigolyatörést és kézközépcsonttörés sérüléseket szenvedett el, míg a vádlott repesztett, vágott sérülése 8 napon belüli gyógytartamú.

A sértett magánlaksértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts