Kínában olyan mértékű a Covid-probléma, hogy Sanghajban élelmiszerhiány miatt lázonganak

Megosztás

Veszekedés és verekedés az utcákon a lezárt kínai nagyvárosban. Ezt most Európában jóval kevésbé érzékeljük.

Egyre nagyobb a feszültség Sanghajban amiatt, hogy a várost már majdnem két hete teljesen lezárták, és az emberek egyáltalán nem hagyhatják el a lakóhelyüket. Csak az egészségügyi dolgozók, önkéntesek, a szolgálatot teljesítő rendőrök és kiszállítást végző személyzet tartózkodhat az utcákon.

Az esetszámok más országokhoz képest ugyan nem tűnnek nagyon magasnak – vasárnap 25 ezer új fertőzöttet jelentettek –, ez a legnagyobb járványkitörés Kínában a vuhani óta. Az emberek a bezártságon túl amiatt is dühösek, mert akadozik az élelmiszerek és más alapvető árucikkek kiszállítása, nehéz orvosi ellátáshoz jutni és sok esetben a koronavírusos gyerekeket is szétválasztják egészséges szüleiktől (és fordítva). A korlátozások miatt számos élelmiszerüzletnek és futárszolgálatnak is be kellett zárnia. A közösségi médiában egyre több videó tűnik fel, amin sanghajiak veszekednek, sőt verekednek össze a lakóházuk közelében biztonsági őrökkel vagy egészségügyi személyzettel, miközben azt kiabálják, hogy ételre van szükségük. (444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek