Több független lap sem kérdezhetett Orbántól a sajtótájékoztatón

Megosztás

Megtartotta a vasárnapi választási győzelem utáni első nemzetközi sajtótájékoztatóját Orbán Viktor miniszterelnök. A hvg.hu beszámolója szerint, bár az ő munkatársuk is bejutott a tegnapi, szerdai sajtóeseményre, nem engedték, hogy feltegye a kérdéseit.

Mint a portál fogalmazott, a sajtótájékoztatón Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár „cipzárszerűen” szólította az újságírókat, egy nemzetközi, egy hazai média sorrendben, „ügyelve arra, hogy a kormánypárti média összes munkatársa feltehesse ugyanazt a típusú kérdést: Orbán mit szól az ellenzék bukásához”.

A hvg.hu azonban nem kapott szót Kovácstól, és legalább négy másik médium is így járt.

Mint arról a Media1 is beszámolt, Orbán Viktor még vasárnap, a választások napján, miután leadta szavazatát, válaszolt néhány újságírói kérdésre. A Telex a közmédia kiegyensúlyozatlan tájékoztatásáról érdeklődött, érdemi válasz helyett azonban a miniszterelnök mindössze annyit felelt, hogy „interjút is szívesen adok, de ha valakinek esetleg még van kérdése…”. Ezt követően még hétfőn küldött is a lap egy interjúkérelmet Havasi Bertalanon, a miniszterelnök sajtófőnökén keresztül, erre azonban több nap elteltével sem kaptak választ.

(media1.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek