Egy takarítónő talált meg egy szavazatokkal teli szállítódobozt – választási hanyagság

Megosztás

Az eredményt kihirdették, megvan a kétharmad, már nem kell akkora fegyelem, hiszen halomra nyerte magát a Fidesz. Bár a sors iróniája, hogy ezt a körzetet az ellenzék nyerte elég simán.

Szavazatokkal teli lezárt szállítódobozra bukkant egy takarítónő hétfő reggel Budapesten a III. kerületi Pais Dezső Általános Iskolában – írja az Index. A portál információi szerint a takarítónő szólt a iskola igazgatójának, ő pedig a tankerület vezetőjének, aki a jegyzőhöz fordult az ügyben, a szavazatszámláló  bizottság tagjai pedig már úton vannak a helyszín felé. Érkezésükig az iskolában lezárták és őrzik a gyűjtődoboz körüli területet, nem is nyúlnak hozzá. 

Budapestnek ez a területe a 10. számú választókerülethez tartozik, ahol a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea a hatpárti ellenzéki összefogás jelöltjeként simán, 24 375 szavazattal (48,31%) 20 952 ellenében (41,52%) legyőzte a fideszes Bús Balázst.

Ami a Pais Dezső utcai szavazatokat illeti, a Nemzeti Választási Iroda közlése szerint nem történt visszaélés, a voksokat mindenhol hasonló  szállítódobozokba gyűjtik, hanyagság miatt nem vitték el az iskolából. Ez a  parlamenti választás eredményét nem befolyásolhatta. (Népszava)

Kapcsolódó cikkek