„Hozzuk el Európát Magyarországra” – regionális kampányzárót tartott Márki-Zay Miskolcon

Megosztás

Pénteken, a telt házas Tudomány és Technika Házában tartotta regionális kampányzáró eseményét az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter – tudósított a Minap.hu.

Az eseményen az ellenzék több országosan ismert politikusa, valamint a két helyi jelölt, Szilágyi Szabolcs és Varga László is felszólalt, de természetesen Márki-Zay Péter beszéde jelentette a fő eseményt. Ebben a miniszterelnök-jelölt az egységes ellenzék erejét hangoztatta, és erős kritikával illette a kormány elmúlt 12 éves tevékenységét, illetve személyesen Orbán Viktor kisiklott politikáját.

Erősek vagyunk, elkezdtek bizakodni a magyarok, és látják, hogy nem lehetetlen legyőzni a Fideszt – mondta, beszédében többször kiemelve (a legnagyobb tapsot ezeknél kapta): „Itt állunk a győzelem kapujában”

Ezt arra alapozta, hogy látják: egyes közvéleménykutatási eredményekkel szemben aktivizálódott az ellenzéki tábor; bizakodóbbak, eltökéltebbek az emberek – és egyre többen vannak, akik kormányváltást akarnak. Biztatott azért mindenkit, hogy menjen el szavazni, vigyen magával még legalább három embert, hiszen – szavaival – „életünk legfontosabb választása lehet a mostani”.

Egy székkel szemléltette, hogy ellenfele nem mert kiállni ellene egy vitára, hogy a kormányfő hasonló székre állva (a sajtó kizárásával) kampányol hívei között. Hosszan és keményen kritizálta a Fidesz oroszokhoz húzó politikáját, hogy Európában már alig maradt barátunk. “Szerezzük vissza a nemzet tisztességét, hogy bárhol a világban büszkén mondhassuk ki újra: magyar vagyok” – hangsúlyozta.

A belpolitikára rátérve főleg a fideszes médiatúlsúlyról és a kormányzati propagandáról beszélt, véleménye szerint vasárnap 80 százalékkal nyerne az egyesült ellenzék, ha sajtószabadság lenne Magyarországon.

A plakátokon azt hazudják, hogy fizetőssé tennénk az állami egészségügyet. A valóság ezzel szemben: mi még a magánegészségügyet is ingyenessé fogjuk tenni. És nem szüntetnénk meg a családtámogatásokat sem, ezzel együtt megemeljük a családi pótlékot, a gyes-t, az öregkori nyugdíjminimumot, és megduplázzuk az otthonápolási díjat négy év alatt. A minimálbért adómentessé tesszük – sorolta.

„Április 3-án hozzuk el Európát Magyarországra. A mély gödörből csak felfelé van kiút. Hajrá Miskolc, hajrá Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Isten óvja a magyarokat” – zárta vastaps közben a beszédét Márki-Zay Péter.

Forrás és további részletek a többi felszólaló beszédéből: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek