Márki Zay: Dávid a hitével győzte le Góliátot, én pedig hiszek a győzelemben

Megosztás

“Itt állunk a győzelem kapujában” címmel mondott beszédet és töltött fel videót a közösségi oldalára az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Másfél nappal a 2022-es országgyűlési választást megelőzően Dávid és Góliát küzdelméről, valamint az összefogás erejébe vetett hitről mondott beszédet a Facebook-oldalán Márki Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje. Az alábbiakban mutatjuk a videót és a beszéd leiratát:

“Tisztelt Honfitársaim!

Vasárnap választ az ország. Itt állunk a győzelem kapujában. Négy évig keményen dolgoztunk azért, hogy most vasárnap legyőzhessük hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát!

Felépítettük az összefogást, hat párt és mi civilek, jobboldaliak és baloldaliak, mi mindannyian egy szent célért küzdöttünk négy éven keresztül, kitartóan. Nem azt néztük, hogy mi az ami elválaszt bennünket, hanem azt, hogy mi az ami összeköt. Van egy közös programunk, az Emelkedő Magyarország Programja, és felépítettünk egy közös listát, rajta három roma képviselőjelölttel. A Fidesz legyőzésére helyben legesélyesebb jelölteket, Önök választották ki az előválasztás során. 850 000 magyar ember adott le több mint 1,3 millió szavazatot.

Gigászi küzdelem ez, Dávid és Góliát küzdelme. Ellenfeleink eszköztárában megtalálható egy maguknak írt választási törvény, átszabott körzethatárok, fizetett trollok serege, egy propagandagépezet, korlátlan pénzügyi erőforrások, média és reklámfelületek és a választási csalások tömkelege.

De ne feledjük: Dávid és Góliát küzdelmében, Dávid győzedelmeskedett. Most 12 év után, 12 év agymosás után is valódi esélyünk van leváltani Orbán Viktort és rendszerét.

Biztos vagyok benne, hogy annak idején mindenki Góliátra fogadott volna, de nézzük meg alaposabban.

Tényleg egy óriás ő? Vagy pedig valaki, aki szorongásában egy székre állt. A király meztelen. Orbán titokban járja kis székével az országot, nem mer Önök elé állni, nem mer egy nyílt vitára kiállni velem, 12 éves politikája csődöt mondott, a világban sehol nem látják szívesen. Szemmel láthatóan retteg a bukástól.

Mi viszont erősebbek vagyunk mint valaha! Március 15-én 100 000-en jöttünk össze a Duna-parton, hogy hitet tegyünk egy szabad Magyarország mellett. 27 000 ember jelentkezett szavazatszámlálónak, hogy megőrizzük a választás tisztaságát. Több tízezer aktivistánk dolgozik immár 12 hónapja az előválasztástól, az aláírásgyűjtésen keresztül a választás lebonyolításáig.

Egészen meghatódva tapasztalom azt a támogatást, amit Önöktől kapok. Itt van ez a két levél, amit Kiskunfélegyházán kaptam fiataloktól. Az egyik amit többen is aláírtak, és szurkolnak és drukkolnak nekünk. A másik pedig egy végzős gimnazista, aki elveszettnek hitt, de megtalált 2000 forintját ajánlotta fel a kampány céljaira.

Soha ennyi szív, soha ennyi támogatás, soha ilyen lelkesedés nem állt még egyetlenegy választási szövetség mögött. Dávid a hitével győzte le Góliátot. Én hiszek a győzelemben. Erőt ad nekem az a sok ezer ember akivel találkozom az országjárás során, azok a fiatalok akik a szemembe néznek és én látom rajtuk, hogy ők megértették, hogy most ez a választás róluk szól. Egy olyan országot szeretnénk, amit nem kell elhagyni ahhoz, hogy Európában éljenek, mert mi Európát fogjuk elhozni ide Magyarországra.

Itt állunk a győzelem kapujában.

Mi elvégeztük a feladatunkat, de az utolsó lépést Önöknek kell megtenniük! Kérem vasárnap menjenek el, szavazzanak a változásra, szavazzanak a békére, szavazzanak Európára!

Ne feledjék: abból a mély gödörből, ahova Orbán Viktor taszította ezt az országot, a kijárat nem jobbra van és nem is balra, hanem csak felfelé!”

Kapcsolódó cikkek