Folytatódik Miskolcon a Stadion Sport Óvoda felújítása

Megosztás

Ha a tervek szerint zajlanak tovább a munkák, szeptemberben vehetik birtokba a felújított intézményt.

Jó ütemben halad a Stadion Sport Óvoda felújítása – írja a Minap.hu. Az átépítés és bővítés alatt álló épületet csütörtökön bejáráson tekintette meg Bazin Levente, a terület önkormányzati képviselője és Varga László, az egységes ellenzék országgyűlési képviselő-jelöltje.

A sportóvoda felújítása még az elmúlt év második felében kezdődött. A tagóvoda-vezető elmondása szerint az 1970-es években épült intézményre már nagyon ráfért a rekonstrukció.

– Jóllehet sportóvoda vagyunk, tornaszobánk viszont mindeddig nem volt. Most ez végre megvalósul, sőt egy új csoportszoba is épül, ami fontos, mivel intézményünk nagy népszerűségnek örvend, ezért nagy létszámmal működünk – mondta Tóth Edit.

A vasbeton-szerkezetes épület a következő hónapokban teljesen megújul: elvégzik a teljes gépészeti és energetikai felújítást is – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

„A belső fűtést elektromosra cserélik, melyekhez az energiát a tetőn elhelyezett napelemek fogják biztosítani, törekszünk arra, hogy a megújult épület zéró emissziós legyen – mondta Bazin Levente.

Varga László azt hangsúlyozta, hogy a beruházás jól illeszkedik a városvezetés és az általa is fontosnak nevezett emberközeli fejlesztések sorába. „Miskolcon kiemelkedően magas színvonalú az óvodai ellátás, azonban van még feladat az infrastruktúra felújítását tekintve. Nagy örömmel látom, hogy az önkormányzat az ilyen irányú adósságait hatalmas léptékben számolja fel – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek