Mérgezéses tünetei vannak az orosz–ukrán tárgyalódelegáció több tagjának

Megosztás

Mérgezéses tüneteket tapasztalt az Ukrajna és Oroszország közti béketárgyalásokon részt vevő delegáció három tagja is – írja a Wall Street Journal nyomán a HVG.

A találkozó Kijevben volt és orosz részről részt vett rajta Roman Abramovics orosz oligarcha is, aki Moszkva, Lviv és más helyszínek között ingázott. Rajta kívül az ukrán delegáció legalább két magas rangú tagjának jelentkeztek olyan tünetei, mint bevörösödött szem, állandó és fájdalmas könnyezés, bőrhámlás, utóbbi az arcukon és a kezükön volt jelen.

A cikk szerint a feltételezett támadás mögött moszkvai keményvonalasok állhatnak, akik a háború befejezéséért folytatott tárgyalásokat akarták szabotálni. Egy Abramovicshoz közel álló személy ugyanakkor azt mondta, nem világos, hogy ki célozta a csoportot.

WSJ informácói szerint sem Abramovics, sem az ukrán tárgyalófelek, köztük Rusztem Umerov krími tatár képviselő nincs életveszélyben, mindannyiuk állapota javul. Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek – akivel Abramovics találkozott – nem voltak tünetei.

Kiemelt kép: Roman Abramovich (középen)

Kapcsolódó cikkek