Figyelem, változtak a szavazókörök Miskolcon! Ellenőrizzük a választási értesítőket!

Megosztás

Mindenképpen tüzetesen olvassuk el a megkapott értesítőt, nehogy a szavazás napján érjen minket kellemetlen meglepetés.

Mindenképpen érdemes elolvasni a postaládákba bedobott választási értesítőket, és megnézni, kinek, hová kell mennie szavazni április 3-án – sok helyen változott ugyanis Miskolcon is, hogy melyik szavazókörhöz mely utcák tartoznak – tudósított a Minap.hu.

Aki nem kapott, vagy például elvesztette az értesítőjét, kérhet segítséget az önkormányzattól is – erről Ignácz Dávid jegyző beszélt a Miskolc Televízió Kilátó című műsorában.

– Egyrészt működik egy [email protected] e-mail-cím, ahol választ adunk minden kérdésre, másrészt pedig a 46 512-700-as telefonszám, ahol a választási irodát keresve, akár az értesítő másolatának kiadásával, akár pedig szóban tájékoztatják a választópolgárt, hogy a szavazóhelyiség hol helyezkedik el – mondta.

Miskolc alpolgármestere úgy fogalmazott, a legfontosabb az, hogy mindenki menjen el a voksolásra.
– Az egyik legértékesebb állampolgári jog a szavazati jog, ezért tartjuk fontosnak, hogy minden miskolcit arra buzdítsunk, meggyőződéstől teljesen függetlenül, hogy igenis menjenek el szavazni április 3-án, hozzanak egy bölcs döntést, és ne hagyják azt, hogy mások döntsenek az ő megkérdezésük nélkül az ő fejük fölött – hangsúlyozta Szopkó Tibor. 

Kapcsolódó cikkek