Elkezdik újrafesteni Miskolc forgalmasabb útjait

Megosztás

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. április elsejével elkezdi a város forgalmasabb útjain lévő gyalogátkelőhelyek, kerékpáros nyomvonalak és egyéb lekopott útburkolati jelek festési munkáit, saját kivitelezésben, valamint alvállalkozó bevonásával. A közel tízezer négyzetméternyi felületet oldószeres festék és hideg plasztik technológiával kezelik.

Az elmúlt hetekben a Városgazda útellenőri szolgálata végzett előzetes felmérést. Ennek alapján jelölték ki az első ütemben felújító festésre kerülő útszakaszokat. A munkák az Avas területén indulnak, a Szentgyörgy úton a Kilátó irányába, majd ezt követően a Győri kapuban.

A forgalmasabb útszakaszokon torlódás alakulhat ki, ezért kérik az arra közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amelyet minden esetben táblák jeleznek. A festési munkák idején a városban több helyen kell számítani félpályás korlátozásra.

A Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda igyekszik a feladatot a városlakók számára a legkevesebb fennakadást okozva elvégezni.

Kapcsolódó cikkek