Elfogták az autókat gyújtogató ámokfutót

Megosztás

Autókat, lakókocsikat és kismotorokat gyújtott fel Budapesten az utóbbi hetekben az a férfi, akit autófeltörés közben értek tetten a rendőrök a főváros XIV. kerületében – számolt be az autonavigator.hu.

Ötrendbeli rongálással és lopás kísérletével gyanúsítják azt a 48 éves férfit, aki elismerte a bűncselekményeket. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint. A járőrök március 16-án, a zuglói Várna utcában érték tetten a gyanúsítottat, aki betörte egy parkoló autó hátsó ablakát és értékek után kezdett kutatni az utastérben.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi gyanúsítható azzal is, hogy aznap hajnalban a Francia úton tüzet okozott egy lakókocsiban, amelynek résnyire nyitott ablakán égő papírdarabot dobott be, ezzel pedig hárommillió forintos kárt okozott. Kiderült még, hogy február 9-én éjjel, a XIV. kerületben, az Ajtósi Dürer soron három parkoló kismotort és egy lakókocsit gyújtott fel szándékosan, a tűz pedig egy autóra is áterjedt. Ekkor közel kétmillió forintos kár keletkezett. A február 4-én éjszaka, ugyancsak Zuglóban történt tűzeset is a számlájára írható. Akkor, a gyanú szerint a Francia úton egy autót gyújtott fel, majd egy Kerepesi úti gyógyszertárban is megpróbált tüzet okozni.

Kapcsolódó cikkek