Tetten érték az ellenzéki plakátokat rongáló kis csapatot, szánalmas kisiskolás módra menekülés lett belőle

Megosztás

Más esetben is láthattuk, hogy a Fidesz minden eszközt bevet a kampányban, ezért finoman szólva nem lepődnénk meg, ha a megrendelő a narancsos párt egyik embere lenne. Amint a momentumos politikus tetten érte a plakátrongáló srácokat, hirtelen megszeppent menekülőkké váltak, egyikük az eddigi legviccesebb eliszkolást produkálta. Bizonyára egy hazafi…

Hangulatos videót osztott meg Győrffy Máté momentumos politikus arról, hogy beleütközött egy ellenzéki plakátokat rongáló csapatba vasárnap. Sokan panaszkodnak arra, hogy az utcai reklámokat szisztematikusan letépik vagy átragasztják. Ebben a konkrét esetben Hajnal Miklós plakátjára került bohócorr és Kamu Miki felirat a Millenárist meghosszabbító Széllkapu Park mellett. Nem hirtelen ötlet volt, a feliratot kinyomtatták előre, még létrát is vittek magukkal a rongálók.

Győrffy próbálta megtudni, hogy kik ők és miért ragasztják át a plakátot, választ nem kapott a háromfős társaságtól, bár ő a fideszes jelölt, Fürjes Balázs kampánycsapataként emlegeti őket a videóban. (Hogy miért, az konkrétan a videóból nem derül ki.) Amikor megemlíti az egyiküknek, hogy tűzőgéppel nekiesni a plakátnak már rongálás, a hátizsákos egyszerűen elszalad, a kampány legmókásabb futását produkálva.

A legrosszabbul az járt, akinél a létra volt, mert azzal nehéz lett volna elfutni, de lerakni sem lehet, így cipelni kellett. Győrffy szerint majdnem a Rózsadomb tetejéig kísérte a létrást.

Győrffy azt írja, hogy rendőrségi feljelentést tesznek, mert mások is észrevették a rongálókat, le is fotózták őket és az autójukat is.Fürjes Balázs kommentben reagált a poszt alatt. Azt írta, hogy minden rongálást elítél, akárki kárára követik el, neki is sok plakátját megrongálták, csatolt képet is. Mint írja: „Van, amikor ez még belefér a véleménynyilvánítás tág határaiba, politikusként el kell viseljük. Más esetekben feljelentést tettünk. Jön a kampányhajrá, mindenkinek javaslom: maradjon tiszta a verseny, és ne rágalmazzuk egymást!” (via 444.hu)

Fürjes úr! TISZTA verseny a jelenlegi választásokon? Ezt ugye ön sem gondolta komolyan, ismerve az elképesztően a kormány irányába lejtő pályát?

Kapcsolódó cikkek