Csöbör Katalin ismét egy alapkőletétel főszereplője, a Szemere indul többmilliárdos megújulásnak

Megosztás

Már két hét sincs a választásokig, ilyenkor megszokhattuk, hogy a létező összes szalagot át kell vágni és az összes alapkövet le kell tenni. 1993 vége óta ismerjük a politikusi fogást, az éppen aktuális hatalom emberei hirtelen mindenhol elkezdik az igen költséges fejlesztéseket. A Szemerére igencsak ráfér már négy évtized után a ráncfelvarrás.

Hétfőn ünnepélyes alapkőletétel jelezte szimbolikusan, hogy új időszámítás köszönt be a Szemerébe járó tanulók életében – erről a Minap.hu számolt be. Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója mérföldkőnek nevezte az eseményt. Felidézte, hogy a Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium az egyik legrégebbi szakképző intézmény a városban, amely jogelődjeit is tekintve 1874-ben jött létre.

Hozzátette: a jelenlegi épületegyüttes 1981-re készült el, emellett az ország egyik legnagyobb szakképző intézménye a tanulók számát tekintve. A több mint 40 éves épületen „látszik, hogy ráfér már egy komplex felújítás” – fogalmazott. A cél, hogy a diákok korszerű körülmények között szerezhessék meg a versenyképes tudást, amit az intézmény kínál.

Az ünnepi rendezvényen Miskolc polgármestere, Veres Pál is jelen volt, aki az iskola megújulása kapcsán elmondta, hogy „a rugalmas rendszerű, megújult tartalmi szabályozás mellett működő szakképzés lesz az előfeltétele annak, hogy a városba települő cégek megfelelő munkaerőhöz jussanak” – fejtette ki, majd hozzátette, hogy ennél fogva a szakképzés megerősítése a város megtartóereje szempontjából is fontos. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a kormányzati intézkedéseket és a helyben megvalósuló infrastrukturális beruházásokat méltatta.

Az alapkőletétel egyben a felújítás kezdetét is jelentette. Jelenleg olyan munkák indulhatnak el, amelyek mellett zavartalanul működhet az oktatás, a mozgalmasabb fázisokat a nyári szünetre időzítette a kivitelező. A tervek szerint 16 hónapig tart a beruházás.

Kapcsolódó cikkek