Hírszerzés: merénylettel tennék el láb alól Putyint, már a lehetséges utód is ismert

Megosztás

Az ukrán hírszerzés úgy értesült, orosz felső körök örökre meg akarnak szabadulni Vlagyimir Putyintól, mérgezéssel, balesettel, vagy fertőzéssel gyilkolnák meg, hogy a nyugati kapcsolatokat újra helyreállíthassák az oroszok és kiléphessenek ebből a jelenlegi háborúból.

Méreggel, fertőzéssel vagy balesetnek álcázott merénylettel szeretné félreállítani Putyint az orosz elit egy csoportja – tette közzé az ukrán katonai hírszerző ügynökség Facebook-oldalán. A sztori szerint az üzleti-politikai vezetők szeretnék helyreállítani a nyugati kapcsolatokat, ezért törnek az elnök életére.

Az ukrán ügynökök azt is tudni vélik, hogy a kiszemelt utód Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója lenne. Bortnyikovnak amúgy van vaj a fején: az ő feladata volt az ukrán közhangulat és az ukrán hadsereg képességeinek felmérése a háború előtt.

Az ukrán katonai hírszerzés emellett arra utal, hogy a csecsenek kivonása Ukrajnából valamiképpen összefügg a Putyin elleni áskálódással. Állításuk szerint értesüléseiket orosz belső körökből szerezték.

Amennyiben a közölt összeesküvés létezik, az ukrán hírszerzők épp megakadályozták azt; ezért valószínűbb, hogy céljuk éppen a zavarkeltés. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek