Kiderült, melyek a legrosszabbul fizetett szakmák Magyarországon

Megosztás

A legalacsonyabb bérekkel a könnyűiparban találkozhatunk, és akadnak olyanok is, akik kevesebbet keresnek, mint 2019-ben.

Frissítette az egyes foglalkozások szintjén rögzített keresetstatisztikáját a KSH: kiderült, mennyit kerestek az egyes szakmákban 2019-től 2021-ig – közölt részletes elemzést a Pénzcentrum. A portál elemzésében emlékeztet, léteznek olyan szakmák is ma Magyarországon, melyekre egyre kisebb igény mutatkozik, ráadásul ezek közül a legtöbb semmiféle képzettséget nem igényel, az ő fizetésük így elképesztően alacsony.

A legalacsonyabb bérekkel a könnyűiparban találkozhatunk: a textilműves, hímző, csipkeverő bruttó 173 784 forintot vihet haza, míg egy ruházati gép kezelőjének és gyártósor melletti dolgozónak bruttó 233 633 forintot fizetnek.

Szinte hihetetlenül hangzik, de a KSH által közölt adatok szerint 4 olyan szakma is van, melyekben csökkent az átlagkereset: a jelnyelvi tolmácsok, a helyi önkormányzatok választott vezetői, a légijármű-vezetők, hajózómérnökök, valamint a fegyveres szervek középfokú képesítést nem igénylő munkavállalói vihettek haza kevesebbet, mint 2019-ben.

A teljes elemzést ide kattintva olvashatja el.

via atv.hu

Kapcsolódó cikkek