Az Operaház igazgatója Orbán előtt: 12 év után mindenkinek mennie kellett | videó

Megosztás

A közmédia tartalmait is megőrző Médiaklikk nevű oldal egyik felvételére hívta fel a figyelmet Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Az archív felvételeket közzétevő weblapon – feltehetőleg a politikai nyomás hatására – azóta a kérdéses videó már nem érhető el, azonban a Bartók Rádió felvételein még visszahallgató teljes terejdelmében, illetve a videó egy rövid részletét újra feltöltötték az ellenzék jelöltjének hivatalos Youtube csatornájára.

A felvételen a több tízmilliárd forintból felújított Operaház múlt szombati, azaz március 12-i nyitógálájának egy részlete látható, illetve hallható. Ezen

az igazgató, Ókovács Szilveszter nyitóbeszédében megjegyezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan már ő is 12 éve tölti be a tisztséget, majd megjegyezte, hogy ennyi idő után mindenkinek mennie kell.

Hölgyeim és uraim! A segítséget szeretném megköszönni. Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. 12 év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.”

A kamera ennél a pillanatnál pont a díszpáholyt vette, ahol Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó voltak láthatóak. Mellettük Schmitt Pál foglalt helyet, aki láthatóan jót derült a mondatokon. A kormányfő felesége azonban kevésbé, és kérdően rá is nézett a férjére.


Ókovács az RTL Híradónak az esetről azonban azt mondta:

 „szánt szándékkal amputálták” mondandóját, valójában arról beszélt, hogy olyan hosszú bizalmat kapott a miniszterelnöktől, ami az Operaház történelmében még egy embernek, Lukács Miklósnak adatott meg, ő lehetett még szintén 12 évig az Opera élén.

Kapcsolódó cikkek