Sermer Ádám kihívta Tállait vitázni

Megosztás

Az ellenzéki összefogás színeiben indul Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7-es választókerületében Sermer Ádám, aki a jelenlegi országgyűlési képviselőt, a fideszes Tállai Adnrást szeretné leváltani.

Mint ahogy az Egységben Magyarországért koalíció által támogatott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter Orbán Viktort, úgy Sermer Ádám is kihívta vitázni a regnáló ellenfelét. Mint írta, szeretne egy demokratikus jelölti vitát a többek között Mezőkövesdet is magába foglaló körzetben.

A kihívást egy levélben jutatta el Tállaihoz, illetve a választópolgárokhoz is, melyben csak annyit kötött ki, hogy élőben legyen közvetítve és az április 3-i választást megelőzően történjen meg.

A levél teljes tartalma:

Tisztelt Tállai András képviselő úr!

Tisztelettel kihívom egy demokratikus, jelölti vitára.

Sajnálattal értesültem róla, hogy az ön mögött is álló pártok listavezetője nem mer kiállni az egységes ellenzék demokratikusan megválasztott listavezetőjével – Márki-Zay Péterrel.

Őszintén remélem, ön jobban tiszteli annál a Dél-borsodi választókat, mint hogy Orbán Viktorhoz hasonlóan megfossza őket egy másik, fontos vita megtekintésének lehetőségétől is!
Mutassunk jó példát az ország minden állampárti, és ellenzéki jelöltjének egyszerre, és demonstráljuk közösen, hogy a higgadt, békés politikai vita-kultúra nem veszett még ki teljesen a magyar közéletből!

Miután ön korábban egy találkozásunkkor úgy fogalmazott, hogy “ha 100 évig indulok, akkor sem fogom tudni leváltani”, meggyőződésem, hogy semmilyen félelem nem fogja gátolni abban, hogy a választók érdekeit szem előtt tartva megrendezzünk egy tisztességes, politikai vitát.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 07-es választókerületében az április 3-i választás legfontosabb kérdése az lesz, hogy az egyéni jelöltek névsorát tartalmazó szavazólapokon az ön, vagy az én nevem mellett fog végül több szavazat gyűlni. Miután a körzetben rajtam kívül minden más személy jelöltségének egyetlen valódi célja, hogy ön végül folytathassa a tevékenységét, így az ön vitánkon való részvételével minden más, a szavazólapon feltüntetett személy képviselete is biztosított lesz.
Ahhoz egyébként külön gratulálok önnek, hogy az ország 106 egyéni választókerületére jutó – összesen – 34 független jelöltből a mi körzetünkbe végül 3 is jutott!

A vita időpontjára és helyszínére vonatkozó javaslatok megtételének lehetőségét meghagyom önnek, én igazodni fogok az elképzeléseihez.

A vita lebonyolítását illetően, összesen 2 kikötésem van:
1.: Kettőnk jelölti vitáját legalább interneten keresztül, vagy akár egy televíziós csatornán keresztül az érdeklődők tudják nézni és hallgatni élőben. (Ezzel egyben elkerülhetjük egy esetleges, utólagos manipuláció esélyét is.)
2.: Kettőnk jelölti vitája kizárólag 2022. április 3-át megelőző időpontban értelmezhető, így arra legkésőbb 2022. április 2-i dátummal sor kell kerüljön.

Bízva az ön demokráciába és politikai vitakultúrába vetett hitében, és ismerve az országgyűlési választások időpontjának közelségét, várom mielőbbi válaszát, hogy legyen időnk Dél-Borsodban közösen előkészíteni a demokrácia eme alapvető ünnepét.

BORSOD, VEDD KEZEDBE A SORSOD!

Tisztelettel,
Sermer Ádám
Egységben Magyarországért – jelölt
Magyar Liberális Párt – ügyvivő
Legalizálj Egyesület – elnök

Kapcsolódó cikkek