A te babád biztonságos környezetben nő fel?

Megosztás

Minden családban óriási örömhír, amikor a leendő édesanya pozitívat tesztel, majd az orvos is megerősíti, hogy valóban áldott állapotban van a kismama. Olyankor madarat lehet fogatni a párral, és jóllehet még a kritikus három hónapot szinte mindenki kivárja, mielőtt megtenné a nagy bejelentést, gondolatban már az első pillanattól kezdve a babakelengyét állítják össze, és megannyi ötletet elraktároznak a jövendőbeli gyerekszobát illetően.

Természetesen a védőnők, a szülők, a rokonok, a barátok mind-mind csupa jó tanáccsal látnak el minket, azért az Otthonok & Megoldások csapata is szeretné néhány dologra felhívni a figyelmet! Akad ugyanis számos olyan dolog, ami nélkül csak a saját szülői létedet nehezíted, így feltétlenül ajánlott beszerezni.

Az ágy a fő hadszíntér!

A babák életük első heteit egészen biztosan javarészt az ágyban töltik. A baba és az édesanya kényelme miatt sokan veszik maguk mellé babájukat, így a biztonságos együttalvás és/vagy fekvés szabályait mindenképpen ismerni kell, mielőtt baleset lenne a vége.

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy mindenképpen szereltess leesésgátlót az ágy azon oldalára, ahova fektetni szeretnéd a gyermeked, így jóval nyugodtabban tudtok összebújni és pihenni.

Természetesen akadnak olyan pillanatok, amikor ezt a közelséget pár perc erejéig meg kell szakítanod (gyors mosdólátogatás, jött a futár vagy a postás). Ilyenkor veszed majd kitűnő hasznát a babamonitornak, amelyen keresztül akár egy másik helyiségből is rálátsz a csöppségre! 

Felkészültél arra, hogy a babád elkezdjen járni?

A kezdeti nehézségeken átjutva csak egy pillanatnyi időd marad fellélegezni, ugyanis a babád mozgásfejlődésének hála kitárul előtte egy teljesen új világ, és hogy ez az új színtér tökéletesen biztonságos legyen a számára, arról már jó előre tudsz gondoskodni.

Ha úgy érzed, hogy még van mit csiszolni az otthonotok biztonságán, akkor ásd bele magad még mélyebben a témába az Otthonok & Megoldások babaszoba praktikáival!

A konnektorvédők, a sarok- és élvédők, a biztonsági zárak időbeni beszerzése könnyebbé teszi azokat a napokat, amikor a babád elkezd kúszni-mászni-járni. Amúgy is lesz elegendő dolog, amire oda kell majd, hogy figyelj, ne akkor kelljen biztonsági eszközökért rohangálni.

A babád biztonságánál nincs fontosabb!

Mondanunk sem kell, hogy amint elkezd a kis élet dobogni a szíved alatt, onnantól kezdve megváltozik a világ. Sok minden értelmet nyer, barátok jönnek-mennek, beletanulsz lassan az új szerepedbe is, sőt el is kezded élvezni azt. 

De bármennyi minden is történik gyors egymásutánban, egy valaminél sosincs fontosabb: hogy gyermeked a saját otthonában a lehető legnagyobb biztonságban lehessen, hogy bátran és kockázat nélkül el tudjon indulni a felfedezőútjára. Segíts neki ebben a megfelelő eszközökkel, hiszen rengeteg minden vár rá!

Kapcsolódó cikkek