A miskolci Fidesz-tagok Miskolcon kárörvendenek, hogy a kormány elvonásai miatt hitelt kell felvenni

Megosztás

Akinek nem volt még világos, miért jó az a kormánynak és a Fidesznek, hogy az ellenzéki vezetésű városokat ilyen szinten kivéreztetik és mindenféle pénzügyi forrástól megfosztják Orbán vezetésével az önkormányzatokat. Utána lehet mondani, hogy milyen rossz az ellenzéki városvezetés. Ha áprilisban a Fidesz veszít, azonnal fordul a kocka és Miskolc is megkapja a neki járó összegeket.

Csak nem hitel formájában. Nem véletlen a Fidesz taktikája, most tökéletesen látszik már, mire megy ki a játék. De hogy ezen még kárörvendeni is lehet, ezt nehezen tűri a Velünk a Város frakciója. A részletekről a Minap.hu számolt be.

A Velünk a Város arról számolt be, hogy a miskolci FIDESZ – beleértve az országgyűlési képviselőket és Kiss János miniszterelnöki biztost is – kárörvend azon, hogy Miskolc hitelfelvételre szorul, és így szeretne gazdaságfejlesztési feladatokat ellátni, többek között iparterületeket fejleszteni, miközben ugyanilyen feladatokra

2022. február 4-én Nyíregyháza 15 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a magyar kormánytól.

“S hogy mi az igazán sportszerűtlen? Az, hogy a városvezetés ismertette a miskolci FIDESZ-szel, hogy 2010-2019 között elmaradt a korábbi kötvény visszafizetésére szolgáló elkülönített számla feltöltése, ezért ezt a mostani városvezetésnek kell megoldania közel 4 milliárd forint értékben, és körülbelül 4 milliárd forint értékben pedig olyan beruházásokra kíván költeni, amelyek pénzt hoznak a városnak, s nem luxus betonberuházásokat kívánunk megvalósítani. Ezek után kiállnak és azt hazudják kárörvendően, hogy Miskolc csődben van…..” – írja a Velünk a Város, akik szerint látható, hogy minden nagyobb magyar város az iparterület fejlesztés irányába indul el. Így tett Miskolc is, Nyíregyháza is, Győr is.

“Amíg a nyíregyházi fideszes képviselők és az ottani biztosok sikerrel lobbiztak 15 milliárdért, addig nekünk, miskolciaknak ilyen helyi fideszes képviselők jutottak, akik nem tudnak lobbizni forrásokért, de saját tehetetlenségüket és alkalmatlanságukat álcázva inkább kárörvendően röhögnek a markukba, hogy hitelt kell felvennie a városnak, ahhoz munkahelyeket tudjon teremteni… Vagy nem értik a beltartalmát a hitelnek, vagy szándékosan, aljas politikai haszon miatt hazudnak…. Mindkét esetben felszólítjuk a Miskolci Fidesz tagokat, a fideszes országgyűlési képviselőket és Kiss János biztos urat, hogy hagyják a miskolciakat dolgozni, ne ártsanak Miskolcnak, távozzanak azonnal a közéletből és vegyenek példát Nyíregyházáról! Tegyenek ténylegesen a városért!” – írja a városvezető frakció, akik abban bíznak, hogy április 3.-át követően, egy esetleges kormányváltás után a miskolciaknak járó források meg fognak érkezni a városba, és nem hitel, meg kölcsön formájában.

Kapcsolódó cikkek