Varga Judit Facebook-oldalát elárasztják Renner Erika nevével a hozzászólók, mert a kritikus írásokat elkezdték törölni

Megosztás

Már meg sem lepődünk, hogy a kormányzati szereplők nem tűrik a kritikát. Egy korábbi posztja miatt rótták fel Varga Juditnak, hogy nem tesz eleget a nők védelméért. Ezt bizonyítékokkal támasztották alá, ám ezen hozzászólók írásait szépen fokozatosan elkezdte cenzúrázva törölni az igazságügyi miniszter (vagy aki az oldalát kezeli). Erre a kommentelől bepöccentek és sajátos bosszút állnak a Facebookon.

Mérce vette észre, hogy csütörtök óta kommentelők százai, ezrei Renner Erika nevével árasztják el Varga Judit Facebook-oldalát.

Az igazságügyi miniszter a nőnapi üdvözlőposztjában arról írt, milyen sokat tesz a kormány a nők védelméért. A kommentelők felrótták Varga Juditnak, hogy ha valóban annyira fontos a kormánynak a nők védelme, akkor miért nem ratifikálja az Isztambuli egyezményt. És eszébe juttatták a lúgos orvos által megcsonkított nő, Renner Erika esetét is, de ezeket a hozzászólásokat törölni kezdték a miniszter oldaláról. Ezután indult el a kommentlavina. Lényegében témától függetlenül, Varga összes posztja alatt záporoznak az ilyen hozzászólások.

A statisztikák szerint Magyarországon több mint 1,1 millió nő ellen követtek el 15 éves kora óta fizikai és/vagy szexuális erőszakot. A családon belüli és párkapcsolati erőszak jelentős többségét férfiak követik el nőkkel szemben, aminek rendszerszintű okai vannak. Ezek az esetek nem egyedülálló tragédiák, hanem annak a rendszernek a káros szüleményei, amelyben még mindig az az elfogadott, hogy a nő nem egyenrangú fél egy párkapcsolatban vagy családban – írta a Mérce. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek