Több ellenzéki jelölt plakátjait is megrongálták az elmúlt napokban, a módszer és az időpont is megegyezett

Megosztás

Óriási valószínűséggel előre megszervezett és megtervezett, összehangolt akciókról lehet szó, mivel még a festékek színárnyalata, a módszer és az időpont is teljesen megegyezett. Inotay Gergely Rétvári Bencét győzheti le a választásokon, a Fidesz pedig eddig is minden eszközt bevetett, ez most sem változott, többszázas nagyságrendben rongáltak plakátokat “ismeretlenek”, de más ellenzéki jelöltek is érintettek.

Nagymaroson, Szobon, Őrbottyánban, Váchartyánban, Vácdukán, Vácrátóton egyetlen éjszaka alatt szaggatták le, fújták össze festékkel, rongálták meg vagy lopták el az ellenzéki összefogás összes kihelyezett plakátját – írja közleményében az egységes ellenzék helyi szervezete. Pest 4-es számú választókerületében az Egységben Magyarországért jelöltje Inotay Gergely, a plakátjainak megrongálása szerinte egyértelműen szervezett akcióra utal, emiatt a rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Február végén kerültek ki a Vác központú Pest 4-es választókerület Egységben Magyarországért plakátjai. A körzetben az egyesült ellenzék Inotay Gergelyt, Vác jelenlegi alpolgármesterét támogatja, aki 2019-ben az Összefogás Vácért jelöltjeként bekerült a váci önkormányzati testületbe, és most a 2021-es előválasztás helyi győzteseként indul a 2022-es országgyűlési választáson.

„A körzet számos elemzés szerint rendkívül kiélezett lehet, így mind a Fidesz-KDNP, mind az ellenzék élénk kampányt folytat a területen” – írják a közleményben, és hozzáteszik, az időközben felrakott ellenzéki plakátokat kihelyezésük után szinte azonnal megrongálták:

„Vácon, Nagymaroson, Szobon több száz plakátot festékszóróval fújtak le, szaggatták le a helyükről vagy csak egyszerűen nyomuk veszett. A Dunakanyar mellett ezenkívül számos településen, például Sződön, Kemencén és Csörögben ugyanez történt. Egyes településeken már harmadszorra kellett kihelyezni az Inotay Gergelyt és Márki-Zay Pétert ábrázoló plakátokat”. Szerintük az akció szervezettségére utalhat, hogy

„egyazon éjszaka alatt történt az ipari mértéket öltő rongálás, számos településen még a festék színe, a festés helye, módja is megegyezik a plakátokon”.

Azt írják, az ügy kapcsán több feljelentés is történt már, és jelenleg nyomozás zajlik.

Kovácsné Varga Ildikó, az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség képviselőjelöltje a csornai választókerületben ugyanezért tesz feljelentést elmondása szerint. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek