A hét vége felé -10 fok alá is hűlhet az éjjeli levegő

Megosztás

A következő napokban még a mostaninál is hidegebb időjárásra számíthatunk az Időkép szerint. Szerdán nyugaton várható több napsütés, máshol gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan előfordulhat kisebb havazás, havas eső, napközben eső, vagy akár egy-egy zápor. A fagyos reggelt követően napközben hazánk nagy részén 5-11 fok valószínű, de az ország északi, keleti részén ennél kissé hidegebb lehet.

Csütörtöktől aztán ugyaninnen hideg, kontinentális légtömeg érkezik, erősödnek az éjszakai fagyok. Napközben egyre kevesebb lesz a felhő, egy-egy zápor, hózápor még a Dunántúlon fordulhat elő. Északkeleten csak 2-3, nyugaton még 8-9 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Péntekre megerősödnek az éjszakai fagyok, többfelé a mínusz 10 fokot is megüthetjük, sőt a szélvédett, fagyzugos völgyekben -15, -17 fok sem kizárt. Napközben döntően derült, csapadékmentes időre, szinte zavartalan napsütésre számíthatunk. Hétvégén hajnalban mínusz 14 – 0 fok várható, míg napközben szinte zavartalanul napos, száraz időre van kilátás 4-11 fok közötti hőmérséklettel. Lassú, fokozatos enyhülés jövő hétre várható csak.

(Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek