Hétfőtől már ne parkoljunk a Városház tér mögött, mert tilos

Megosztás

Elkezdődnek a munkálatok, innentől nem parkolhatunk a sokak számára megszokott, kavicsos területen. Kellemetlen mellékhatás, hogy az eddig is nehéz parkolást még inkább megnehezítik ezzel a környéken.

A korábban már említett Patak utcával és az Avas szállóval, valamint a megyeházával határos területről van szó, amely régóta parkolóként működik, és naponta sok száz autós használja várakozóhelyül – adta hírül a Boon.hu.

Eredetileg is magántulajdonban lévő terület nemrég tulajdonosváltáson esett át, és az új gazdája hasznosítani szeretné a területet. Ahogy a városvezetés szándékait olvastuk: „remények szerint irodák, üzletek és lakóházak is megjelenhetnek a területen.”

Kétségtelen, hogy hosszú esztendők óta egy tájseb a miskolci belvárosban ez a terület. Mint az Északban is olvashatták, ezt a részt hivatalosan Szent Erzsébet sétánynak nevezik már jó másfél évtizede. Még a Káli Sándor polgármester által irányított miskolci önkormányzat hozott határozatot a közterület ilyetén elnevezéséről.

A szépséghiba kezdetektől fogva az volt, hogy – hiába a magasztos elnevezés – fejlesztési terv nem társult melléje. Ezáltal azóta lényegében parkolóhelyként funkcionál a terület, beleilleszkedve a városi fizetéses parkolórendszerbe. Mivel igencsak forgalmas várakozóhelyről van szó, jelentős bevételt is hozott az önkormányzat számára.

Kapcsolódó cikkek