Márki-Zay válasza Orbánnak: Ön 12 éve másolja a putyini modellt

Megosztás

“És önnek még mindig az a legfontosabb, hogy az ellenzékről hazudjon, és a putyini propagandát visszhangozza. Szégyen!” – írta posztjában az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Orbán Viktor pénteken hosszabb szöveges Facebook-posztban vezette le, hogy azért nem akar fegyvert küldeni Ukrajnának, mert nem szeretne Oroszország és Vlagyimir Putyin ellensége lenni. A bejegyzésben azt is állította, hogy „a baloldal a háború oldalán áll”.

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje erre a modatra is reagálva szólította meg Orbánt a Facebookon – írja a HVG.

Azt írta: “Ön 12 éve másolja a putyini modellt, 12 éve uszít Európa, a Nyugat és az európai egység ellen, 12 éve szolgálja ki az orosz érdekeket, és mióta a példaképe lerohanta Ukrajnát, összevissza beszél a NATO-szövetségről.”

Márki-Zay hozzátette, hogy a határainktól pár száz kilométerre „az ön agresszor barátjával szemben” küzdenek az emberek a szabadságukért, miközben az orosz hadsereg kórházakat, iskolákat bombáz, atomerőműveket bombáz.

“És önnek még mindig az a legfontosabb, hogy az ellenzékről hazudjon, és a putyini propagandát visszhangozza. Szégyen! Az ön 12 éve követett putyini modellje a történelem szemétdombjára került. Lejárt a hintapolitika ideje, elég a hazugságokból! A tét világos: ön és Putyin vagy a Nyugat es Európa? A történelem sötét oldala vagy a jó oldala. Minden más hablaty.”

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek