Milyen férfi sálat viseljünk ebben a szezonban?

Megosztás

Habár szép lassan magunk mögött hagyjuk a telet, ez még korántsem jelenti azt, hogy ne kéne odafigyelnünk a kellően meleg öltözködésre. A tavasz eleje ugyanis számtalan meglepetést tartogat. Egy-egy napig lehet, hogy tombol a jó idő és meleg van, de bármikor számíthatunk hirtelen lehűlésekre. Nem árt tehát, ha felkészülünk erre, hiszen ilyenkor lehet a legkönnyebben megfázni.

Azonban ez nem kell, hogy azt jelentse, hogy elhanyagoljuk a megjelenésünket. Jelen esetben a sálakat illetően egy olyan viseletről van szó, amely praktikusan védi nyakunkat a megfázástól. Pusztán a praktikum mentén gondolkodni sálválasztás terén azonban ostobaság lenne, hiszen számtalan divatos és egyedi darab közül válogathatunk – ezek pedig nem csupán melegek, de nagyon jól feldobják majd a ruházatunkat is. Nézzük meg tehát, mit érdemes választanunk az idei szezonra, amely akár az elkövetkezendő télen is jól szolgálhat majd bennünket.

Anyagválaszték – mi a legjobb választás?

A férfi sálak terén, csakúgy, mint a hölgyeknek szánt darabok esetében, számtalan különféle variációt megtalálhatunk. Mind az anyag-, mint pedig a színválaszték tekintetében hatalmas a kínálat. Ennek a hátránya azonban, hogy összezavarhatja azokat az urakat, akik nem igazán járatosak a témában. Elég viszont egy pár apró dolgot megjegyeznünk, és rögtön letisztul a kép. Az anyagok tekintetében például a gyapjú és ahhoz hasonlóan meleg szöveteket, valamint a kasmírhatású lágyabb szöveteket érdemes megkülönböztetnünk. Az előbbi csoport tagjai rendkívül melegek, ezért hideg időben nem is érdemes igazán a másik csoport tagjai közül válogatnunk. A finomabb anyagok, mint amilyen a kasmír, úgyszintén melegen tartanak, viszont ezek már nem annyira, mint az előbbiek. Ezeket tehát átmeneti öltözködéshez jobban megéri viselnünk, mint kifejezetten téli ruházat mellé. Sokkal elegánsabbnak számítanak viszont, ezért stílus terén ezek jeleskednek inkább.

A színek és minták világa

A színek és minták világa úgyszintén rendkívül változatos a különféle férfi sálaknál, azonban itt is segítségünkre lehet, ha tudjuk, mihez és hová szeretnénk viselni az adott darabot. Ha nem különleges alakalomra keresünk nyaksálat, akkor mindennapi viselethez az egyszínű darabok jelentik a megfelelő választást. Ezek közül is leginkább a fekete és a barna az, ami szinte bármilyen öltözethez passzol. Ha viszont különleges alkalomra, egy adott ruházat mellé keresünk sálat, ott érdemes figyelembe vennünk annak színeit. Továbbá a kiegészítők színét, mivel akár ezekhez is passzolhatjuk az adott sálat. Egy világosbarna chelsea csizma mellé például nagyon jól passzol, ha egy ugyanilyen árnyalatú nyaksálat viselünk – ezt még csak tetézi, ha esetleg karóránk szíja is ugyanilyen színben pompázik. A ruházathoz választva viszont leginkább a kabát színe a mérvadó. Példának okáért egy fekete szövetkabát mellé ugyanilyen színű sál passzol. Ezzel az egyszerű trükkel garantáltan nem lesz többé problémánk a megfelelő sálak kiválasztásával.

Kapcsolódó cikkek