Ungár Péter az MTVA vezérigazgatójának: Kapott-e pénzt a Kremltől, hogy kiszolgálja a geopolitikai érdekeiket?

Megosztás

Az LMP politikusa nyílt levelet írt Papp Dánielnek a közmédiában az orosz-ukrán háborúról szóló tudósítások kapcsán.

Ungár Péter szerint az MTVA ugyanis az orosz álláspontot szolgálja ki, nyílt levelében pedig arról kérdezi Papp Dániel vezérigazgatót, hogy fizettek-e nekik Moszkvából ezért és milyen módon kapják tőlük az utasításokat.

“A helyzet az, hogy azok a műsorok, amik az Ukrajna ellen folyó katonai agresszió kapcsán adásba kerületek a köztelevízión árnyalatlan, kontextus nélküli orosz propagandaanyagok voltak” – írja az LMP-s politikus az alább teljes egészében is olvasható posztjában. “Nem két ellenkező értelmezés bemutatása volt, nem egy mély geopolitikai elemzés, hanem a Kreml álláspontja és semmi más.”

“Értelemszerűen, hogy Fábry Sándort idézzem egy régebbi köztévéről: lehet ezt csinálni, csak nem közpénzen. Egy magántelevízióban lehet.”

“Ráadásul Ön egy olyan politikai oldal kiszolgálója, amely hazaárulónak nevezi saját ellenzékét, ha bármiben, az adópolitikától a kultúrpolitikáig, a Miniszerelnök véleményével eltérő álláspontot fogalmaz meg. Ehhez képest Ön külföldi nagyhatalom propagandáját folytatja az adófizetők pénzén.”

Ezzel kapcsolatban a következő kérdéseim lennének Önhöz:

1. Kapott-e pénzt a Kremltől azért, hogy kiszolgálja a geopolitikai érdekeiket?
2. Kellett jelentést tennie az orosz nagykövetség valamelyik alkalmazottjának?
3. Milyen formában kapja Moszkvától az instrukciókat a műsor elkészítéséhez?

Kapcsolódó cikkek