Miskolcon járt a Bohemian Betyars, új számuk „borsodibb nem is lehetne”

Megosztás

A miskolci gyökerű együttes fél éve jelentette meg Makuka című számát: tették mindezt az ország különböző tájegységeit, városait zenén keresztül bemutató Road Movie-sorozat részeként – írja a Minap.hu.

A projekt része, hogy minden klip premierjét egy amolyan útikalauz kisfilm követi, amely során Till Attila műsorvezetése mellett az aktuális zenekar mesél inspirációkról és gyökerekről.

Ezúttal Miskolcra látogatott a stáb: a srácok többek között ellátogatnak a Szinvavölgyi Néptáncműhelybe, ami erős népzenei gyökereket és vissza-visszatérő inspirációt égetett bele a bandába a miskolci évek során.

Emellett feltűnik az első próbaterem is, a Földes Ferenc Gimnázium legendás Földes klubja, ahol tulajdonképpen összeállt a Bohemian Betyars. 

Ami a Makuka című számot illeti, a Road Movie honlapja így írja körül a Miskolchoz és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez kötődő dalt: „A Bohemian Betyars világcsavargói hazatértek Miskolcra, új daluk, a Makuka és a hozzá készült videóklip borsodibb nem is lehetne, hiszen lakótelepek és természeti csodák máshol is vannak, de ott nem használnak olyan szavakat, mint a furik és a pacuha. A Bohemian Betyars viszont szó szerint ezekből a tipikusan borsodi kifejezésekből építette fel új dalát, és erre alapul a Freund Ádám rendezte videóklip is.”

Forrás: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek