“Szerintem itt most a kormány a polgári engedetlen, mert a saját törvényét nem tartja tiszteletben”

Megosztás

Egyre csak duzzad a tiltakozás mértéke, egyre több iskolában egyre több pedagógus meri elkezdeni lerázni láncait. De még mindig rengetegen félnek, ez is volt a kormány célja. Csak nagyon sok embernél váltott ki ellenkező hatást a példátlan mértékű korlátozás.

Az Illyés Gyula Gimnázium volt a harmadik a múlt héten, ahol a tanárok megtagadták a munkát, hogy a kormány pénteki sztrájkellenes rendelete ellen tiltakozzanak. Ebben az áll, hogy az intézményeknek a sztrájk alatt osztályonként gyermekfelügyeletet kell biztosítaniuk, és az órák felét minden tárgyból meg kell tartani. A 68 fős tantestület 48 tagja vett részt az akcióban. Egy másik budapesti iskolában egyfős ellenállást hirdetett egy tanár. Hétfőn a Kőbányai Szent László Gimnázium tizenkét tanára tagadta meg a munkát, kedden pedig a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium húsz tanára tett így.

Azóta tudjuk, hogy Miskolcon és az ország számos más pontján is folyamatosan egyre többen csatlakoznak a tiltakozáshoz. Meddig juthat és mi a pontos vélemény a kormányzat lépéseiről a demonstrálók körében? A 444.hu videójából kiderül még több részlet.

Kapcsolódó cikkek