Sikálóval verte meg áldozatát a borsodi férfi

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Az elkövető 2020. május elején, Rudabányán, közterületen rátámadt egy ittas állapotú férfira, többször megütötte, majd amikor a férfi elmenekült, de visszatért kezében egy sikálóval, azt elvette tőle és azzal is bántalmazta.

A vádirat szerint a vádlott 2020. május elején, az esti órákban, Rudabányán összetalálkozott a kocsmából hazainduló, erősen ittas férfival. Szóváltásba keveredtek, de tettlegesség nem történt, mindketten más irányba mentek.

Később egy művelődési ház parkolójában a vádlott újból meglátta az ittas férfit, odament hozzá és fejen ütötte. A férfi hátrált, de újabb ütést kapott. Hadonászó mozdulatokkal próbálta távol tartani a támadót, aki a derekát átfogva a földre vitte, és tovább bántalmazta. A bántalmazásnak az vetett végett, hogy járókelők szétválasztották őket, és a férfit visszatartották, amíg a sértett elmenekült.

Fél óra elteltével a sértett egy – több mint 70 cm hosszú – sikálóval érkezett vissza. Ezt látva a vádlott felé indult, és egy fiatalkorú fiútól átvett favesszővel támadt a sértettre. Majd a sikáló is hozzá került, és a már menekülő sértettet azzal bántalmazta úgy, hogy üldözés közben a sértettel együtt ő is elesett, de még tarkón ütötte a férfit. A földön lévő sértettet megrúgta, akit a fiú favesszővel ütött meg. A férfi a sikálóval újból ütni akart, de a sértett futásnak eredt, végül leült egy járdaszegélyre, ahol már nem bántalmazták, csak fenyegetőztek.

A sikáló az élet kioltására alkalmas eszköznek minősül. A bántalmazás következtében a sértett a fejbőrén 8 napon belül gyógyuló repesztett sérülést szenvedett el, de az elkövetés eszköze és a bántalmazás módja alkalmas lehetett volna súlyosabb sérülés okozására is.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. A fiatalkorú tekintetében az eljárást egy évi időtartamra felfüggesztette, és elrendelte pártfogó felügyeletét.

Kapcsolódó cikkek