Márki-Zay a putyini lépésektől való elhatárolódásra szólította fel Orbánt

Megosztás

A kormányfő eközben kinyilvánította: Magyarország részese a közös uniós álláspontnak, emellett összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet is.

„Felszólítom Orbán Viktort, hogy határolódjon el az orosz agressziótól, álljon ki Ukrajna területi épsége, a NATO és a nyugati szövetségeseink mellett” – fogalmazott Márki-Zay Péter egy élő Facebook-bejelentkezés során, amelyet az atv.hu szemlézett.

Szerinte ugyanis kevés az, hogy a miniszterelnök “elbújik” az Európai Unió nyilatkozata mögött. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt meglátása szerint Orbánnak külön is ki kellene állnia az ukrán szuverenitás mellett, valamint arra is kérte a miniszterelnököt, hogy fogadjanak el egy olyan határozatot, amely elítéli Putyin agresszióját.

Orbán egyébként már hétfőn késő este posztolt az események kapcsán: “Ma este telefonon egyeztettem az Európai Tanács elnökével a kelet-ukrajnai helyzetről. Világossá tettem, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak. Az egyeztetések folyamatosak.”

Kedd reggel pedig összeült a nemzetbiztonsági kabinet is, hogy átbeszéljék az ukrán helyzetet és az azzal kapcsolatos esetleges intézkedéseket.

via atv.hu

Kapcsolódó cikkek