Miért nem lehetett különböző időpontban tartani a DVTK futball- és kosármeccsét?

Megosztás

Azoknak a rajongóknak, akik a focimeccsre és a kosárlabda kupadöntőre is szerettek volna kimenni, csak a dühöngés maradt. Pedig lehetett volna megoldás.

Amikor kiderült, hogy bejutott a döntőbe a DVTK hölgykoszorúja, a Diósgyőr megpróbálta elérni, hogy a focimeccset kezdjék hamarabb az eredeti tervhez képest, ám ehhez a Szolnok nem járult hozzá. Mivel a televíziós közvetítés miatt a kosármeccs kezdési időpontját nem lehetett semerre csúsztatni, így maradt a mérgelődés a miskolciak számára.

Lantos Gábor véleménycikke az Origo.hu hasábjain.

“Vasárnap délután 17 órakor a labdarúgó NB II-ben listavezető DVTK csapata a Szolnok ellen játszott Miskolcon a másodosztályú bajnokságban. Vasárnap délután 18 órakor a DVTK női kosárlabdacsapata a Sopron Basket ellen Magyar Kupa-döntőt játszott. A két eseményt egymástól 30 méterre rendezték meg. Hogy miért nem lehetett kitérni? Most kapaszkodjanak meg: a Szolnok NB II-es csapata nem járult hozzá az időpont megváltoztatásához.

Az első, amit ebből a két tényből megállapíthatunk, hogy Miskolcon, vagyis inkább a DVTK háza táján nem sokan bíztak abban, hogy a női kosárlabdacsapat MK-döntőt játszhat. Mert ha bíztak volna, akkor egészen biztosan nem tolják egymásra a két eseményt. Elég régen ismert volt már, hogy a kosarasok mikor játszanak kupadöntőt Miskolcon. S azt is lehetett tudni, hogy a DVTK-Szolnok NB II-es meccset is erre a vasárnapra rendelte a sors. Mégsem tett korábban senki semmit. Amikor viszont két hete az illetékesek rájöttek, hogy ez így nem biztos, hogy jó, már késő volt minden.

A DVTK szurkolói meg törhették a fejüket: hová menjenek? Ha a focimeccsre mennek, akkor a kosárdöntőnek legfeljebb a második félidejére érhetnek át. Ha a Magyar Kupa-döntőt választják, akkor a focimeccs szünetében kell lelépniük a stadionból. Egyik sem jó megoldás. 

A legkönnyebb megoldás az lett volna, ha a DVTK-Szolnok NB II-es focimeccs kezdési időpontját megváltoztatták volna. Pedig most ez lett volna az egyszerűbb és az észszerűbb. Azt ugyanis nem közvetítette a tv – ellentétben a DVTK-Sopron női kosárlabda MK-döntővel, amelyet műsorára tűzött az M4 Sport+. Mindenki beláthatta volna, hogy a tévé miatt a kosárdöntő időpontja most kőbe vésett volt, ellentétben a NB II-es focimeccs 17 órai kezdési idejével.

Ezzel szemben csak olyan közleménnyel találkoztam, amiben az áll, hogy a DVTK NB II-es ellenfele, a Szolnok nem ment bele abba, hogy a focimeccs korábban kezdődjön. Mit is lehet erre mondani? Inkább jobb, ha csendben maradok – azt hiszem. Pedig a változtatásba az MLSZ is belement. Csak a Szolnok nem. Ilyenkor arra szoktak hivatkozni, hogy a másfél órával korábbi kezdés felborítja a játékosok bioritmusát. Másra nemigen tudok gondolni, miért mondott nemet a Szolnok. Mondjuk az még eszembe jutott, hogy az MLSZ – most, hogy a DVTK női kosarasai döntőt játszanak – hivatalból elrendelhetné a 15:30-as kezdést.

A DVTK szombaton este – többek között – azért tudott nyerni a Szekszárd ellen a női kosárlabda MK-döntőben, mert a csapat mögött állt a lelkes, 1200 fős szurkolótábor. Vasárnap viszont nemcsak a drukkerekkel szúrnak ki, hanem a két sportággal is. Egy ringbe terelik a miskolci focit és a kosárlabdát, aztán mehet az üsd, vágd, nem apád. Itt nyertes nem lesz, nem lehet.

A szurkoló meg eheti a kefét. “

A történet egyetlen happy endje, hogy végül a DVTK 3:2 arányban legyőzte a Szolnokot a focimeccsen, a DVTK kosaras hölgyei pedig óriási csatában kerekedtek felül a Sopron csapatán, így mindkét fronton győzelmet ünnepelhetett Miskolc. Kár, hogy az időpontot illetően nem sikerült előzetesen dűlőre jutni…

Kapcsolódó cikkek