Szentmise során gúnyolódott az ellenzéken Soltész Miklós

Megosztás

“Apró klánokról és apró klónokról” beszélt az államtitkár, utalva a kormány miniferis plakátjaira.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a kormányzati támogatással megújult Kisboldogasszony Plébániatemplom ünnepélyes megáldása alkalmából arról beszélt: a rendszerváltozás kezdetén sokan bíztak abban, hogy a Sztálin, Rákosi, és Apró Antal nevével fémjelzett idők nem fognak visszatérni. Remélték, hogy a vidékiség nem jelent hátrányt és nem üldözik tovább a kereszténységet – tette hozzá az MTI tudósítása szerint.

Ám 32 év után csalódniuk kell, hiszen újra fenyegetik és gúnyolják a vidéki embereket a rendszerváltás előtti időket “magukévá tevő” politikai erők, melyek az egyházaknak támogatások megvonását, intézményeik ellehetetlenítését ígérve kommunista időket idéző módon olykor papokat és híveket börtönnel, akasztással fenyegetnek – húzta alá.

Mindez azt mutatja, “az apró klánok és az apró klónok itt vannak közöttünk” – fogalmazott, amivel egyértelműen a kormány Gyurcsány Ferencen és Márki-Zay Péteren élcelődő miniferis plakátkampányára utalt.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Komka Péter

Kapcsolódó cikkek