Műanyag helyett ehető csomagolás, de ez sem tökéletes

Megosztás

Sorra tiltják be az uniós országok a zöldségek és gyümölcsök esetében használt műanyag csomagolóanyagokat, amit azonban nehéz pótolni.

A legnagyobb európai uborkamag-nemesítő holland vállalatok most megoldással jelentkeztek a problémára: ehető csomagolást fejlesztettek ki, elsősorban a snack uborkákra. Csakhogy

az Európai Unióban az eltarthatóságot meghosszabbító, ehető bevonatok használata nem engedélyezett.

Ráadásul a hasonló technológiáknak van egy gyenge pontjuk: A különböző zöldségek és gyümölcsök héjának kémiai összetétele és fizikai szerkezete jelentős eltér egymástól, ahogy a légzésintenzitásuk, a víztartalmuk is. Tehát az a bevonat, amely jó a paprikára és a paradicsomra, nem biztos, hogy jó az őszibarackra vagy az eperre is.

Kapcsolódó cikkek