Pert nyert a Kásler által kirúgott kórházigazgató

Megosztás


A Győri Ítélőtábla összesen 28 millió forintot ítélt meg Csernavölgyi Istvánnak, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház jogellenesen kirúgott főigazgatójának – írja az Újszó.

Csernavölgyit a koronavírus-járvány első hullámának idején, 2020 áprilisában menesztette Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter meglehetősen viharos körülmények között. Azért váltotta le, mert az általa vezetett kórház egy alkalommal késve szolgáltatott elektronikusan adatokat. Csernavölgyi akkor azt írta, hogy az adatszolgáltatás adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör.

A perben kiderült, hogy jogszerűtlen volt ez az eljárás ellene. Kásler, illetve a minisztérium pedig olyan nyilatkozatokat tett, amelyek arra utaltak, hogy az adatszolgáltatáson kívül is hibázott a főigazgató. Csernavölgyi ezt tagadta és azt mondta a bíróságon a cikk szerint, hogy semmit nem találtak a szakhatóságok a vizsgálatok során, ami alátámasztotta volna a szakmai hiányosságokat.

Az ítélőtábla végül 24 millió forintot távolléti díjként, míg 4 millió forintot sérelemdíjként ítélt meg a volt főigazgatónak.

Utóbbit azért, mert az Emmi nyilatkozatai alkalmasak voltak az orvos jó hírnevének megsértésére, és emellett is hátrányok érik.

Kapcsolódó cikkek