Kengurubébik születtek a Miskolci Állatkertben – videó

Megosztás

Bár még csak ritkán bújnak elő anyjuk erszényéből, mégis sikerült lencsevégre kapni őket.

Idén is bővül a Miskolci Állatkert kenguru családja. A létesítménynek jelenleg három nőstény kenguruja van, ebből kettőnek pedig már biztos, hogy kicsi van az erszényében. A gondozóknak időnként sikerül is megpillantani őket. 

– A látogatóknak igen nagyon szerencse kell hozzá, hogy meglássák őket, hiszen a kicsik még a nap nagy részében az erszény biztonságában rejtőznek, elsősorban a reggeli illetve az esti órákban dugják ki egy kicsit a fejüket és pillantanak ki a nagyvilágra – mondta el a Miskolc Mának Veress Tamás, a Miskolci Állatkert gyűjteményi vezetője. 

Hát nem ennivaló a kis picur?

A Minap.hu fotóriportere viszont szerencsével járt, a répa illata megtette hatását, és egy apró rózsaszín fejecske bukkant ki az erszényből. A kenguruk harminc napos vemhesség után jönnek a világra, ekkor viszont egyből be is másznak az anyjuk erszényébe és ott cseperednek legalább öt hónapon át. 

A kicsik a gondozók szerint néhány hét múlva kezdhetik el felfedezni a nagyvilágot, akkor már a látogatók is megnézhetik őket. De akinek szerencséje van, egy-egy pillanatra akár addig is láthatja őket.

Kapcsolódó cikkek