Fogjuk stabilan a kormányt kerékpárkesztyűvel

Megosztás

A kétkerekű kalandok soha nem érnek véget, legalábbis egy vérbeli bringás mindig talál magának új kihívást. Azonban ostobák lennénk úgy útnak indulni, hogy nem visszük magunkkal a kedvenc kiegészítőinket. Legyen szó a bringás szett összeállításáról vagy kényelmes, biztonságos közlekedési körülmények megteremtéséről, minden esetben fontos, hogy néhány hasznos apróság velünk legyen.

A következő pár sorban a kerékpárkesztyű használati előnyeiről olvashatsz egy kicsit bővebben és azt is megtudhatod, miért fontos a speciális bringás ruházat beszerzése!

A kerékpározás hatásai – Mítosz vagy igazság?

Folyton azt halljuk, hogy a kerékpározás ezért és azért is nagyon hasznos mozgásforma. Való igaz, hogy ez a fajta sport nem köthető korhoz, ugyanakkor jótékony hatással van az egészségre. Mit értünk ezalatt?

Megelőzhetőek a szív- és érrendszeri betegségek, mint amilyen a stroke, a szívroham, az érszűkület vagy a magas vérnyomás. 

Támogatja az anyagcsere természetes folyamatait, valamint növeli a kalóriafelhasználást is. Nem véletlen, hogy a diétázók többsége ezt a sportot választja. Szintén ajánlott bringázni, ha gerincproblémákkal vagy izompanaszokkal küzdünk. 

Arról nem is beszélve, hogy az aktív dohányosok leszokásában is nagy szerepet kaphat a kerékpározás. 

Mit vegyünk fel egy kerékpártúrára?

A megfelelő kerékpáros ruházat összeállítása rendkívül fontos. Sokan csak a “kötelező darabokat” szerzik be, mint amilyen például a cipő, azonban ennél jóval több termékre van szükségünk.

A kerékpáros nadrágokat például nem véletlenül fejlesztették ki. Amikor ugyanis hosszabb ideig ülünk a bicajon, akkor a kemény ülés könnyen kidörzsölheti a bőrünket. Ilyenkor az érintett terület nemcsak kipirosodik, de még fáj is. Egy speckó nadrággal viszont megelőzhetjük ezeket a kellemetlen pillanatokat. 

Aztán ott van a biciklis cipő is, amely szintén nem egy elhanyagolható kiegészítő. Ha pedig biztosra akarunk menni, akkor mezt, pólót, kamáslit, szemüveget és sisakot is vásárolunk. A hűvösebb napokon nem szabad dzseki, kabát, sapka és kesztyű nélkül sem elindulni!

Amennyiben még nem szerezted be az álom bringás szettet, akkor a MaxBike bringás ruházat kínálatának segítségével te is megtervezheted magadnak! Most jön a jó hír; SZÉP kártyával is fizethetsz!

Kerékpárkesztyű – Milyet válasszak?

A kezünk az egyik legfontosabb érintkezési pont a bicajjal, éppen ezért nem kellene kerékpárkesztyű nélkül tekernünk. A tenyér s az abban futó erek ilyenkor elég nagy nyomásnak vannak kitéve, így előfordulhat, hogy a hosszabb utakon a kezünk elkezd zsibbadni. Ez az idegesítő érzés nemcsak bosszúságot okozhat, de életveszélyes is lehet!

A minőségi kerékpárkesztyű tehermentesíti a kéz egyes részeit, köszönhetően különleges, szivacsos szerkezetének. A Cube, a Pearl Izumi és a CTM márkák termékei között csak megbízható darabokkal találkozhatsz!

Kapcsolódó cikkek